Hammaslääkäripalvelut

Hampaiden paikkaus

Pelottaako hampaan paikkaus?

Jokainen potilas on erilainen, ja kokemus aiemmasta hammashoidosta voi olla epämiellyttävä. Reikä hampaassa on kuitenkin korjattava, jottei vaiva pääse laajenemaan ja aiheuttamaan uusia ongelmia. Kun keskustelet asiasta hoitavan hammaslääkärisi kanssa, hän huomioi toiveesi pyrkien helpottamaan vastaanottokäyntiä niin, että hoitotapahtuma on sinulle miellyttävä.

Hammas voidaan joutua paikkaamaan, jos alkava reikä on edennyt hammaskiilteestä hammasluuhun tai vanha täyte on murtunut.

Hampaan paikkauksessa poistetaan ensin vaurioitunut hammaskudos.

Poistaminen tapahtuu usein poraamalla, joka voi aiheuttaa epämiellyttävää vihlontaa. Tarpeen mukaan hammaslääkäriä voi pyytää puuduttamaan hampaan ennen paikkauksen aloittamista.

Sen jälkeen hammasta käsitellään erityisillä sidosaineilla, jotta paikka-aine kiinnittyy hampaaseen. Käsittelyaineiden annetaan vaikuttaa hetki hampaan pinnalla, minkä jälkeen hammas huuhdellaan, kuivataan, sidostetaan ja asetetaan paikka-ainemateriaali.

Mikäli epäilet reikää hampaassa, varaa rohkeasti aika paikkaukseen. Kirkkokadun Hammaslääkärit huolehtivat suusi kokonaisvaltaisesta terveydestä ammattitaidolla Joensuussa!